Een lekker salade ideetje met iets wat je misschien niet zo snel gebruikt: artisjokken! Ze zijn mega gezond & lekker dus top om eens door salades te doen. Zelfde geldt voor ansjovisjes: deze kleine visjes bevatten veel omega 3 👍🏻
Ik bak de wortel even kort mee omdat rauwkost moeilijker te verteren is en mijn darmen beter reageren op verwarmd eten.
Een heerlijk receptje om te mealpreppen en mee te nemen naar werk/studie 🙌🏻
Ingrediënten (2 persoon):
120 gram quinoa
100 gram artisjokken (uit potje of blik prima)
Kleine zure augurken
1 courgette
Kruiden: kurkuma, zwarte peper, za’atar. Evt verse kruiden bijv bieslook
100 gram wortel julienne
Kwart komkommer
Blikje ansjovis in olijfolie
Halve verse citroen
75 gram feta
Extra vierge olijfolie
Het recept:
Kook de quinoa volgens de verpakking.
Snijd de courgette in blokjes. Bak in ghee of kokosolie samen met de kruiden. Bak dit tot ze bijna klaar zijn en voeg de laatste minuut de wortel julienne toe. Je kan deze ook rauw er door doen als dat je voorkeur heeft.
Snijd de artisjokken (eerst goed laten uitlekken), augurk, feta, komkommer en ansjovis in stukjes en doe in een schaal.
Meng alle ingrediënten met de quinoa en maak af met de citroen, olijfolie en evt extra (verse) kruiden.
Comments