top of page

Quinoasalade met ansjovis en artisjokken 🌱 (glutenvrij & koemelkvrij)

Een lekker salade ideetje met iets wat je misschien niet zo snel gebruikt: artisjokken! Ze zijn mega gezond & lekker dus top om eens door salades te doen. Zelfde geldt voor ansjovisjes: deze kleine visjes bevatten veel omega 3 👍🏻


Ik bak de wortel even kort mee omdat rauwkost moeilijker te verteren is en mijn darmen beter reageren op verwarmd eten.

Een heerlijk receptje om te mealpreppen en mee te nemen naar werk/studie 🙌🏻


Ingrediënten (2 persoon):

  • 120 gram quinoa

  • 100 gram artisjokken (uit potje of blik prima)

  • Kleine zure augurken

  • 1 courgette

  • Kruiden: kurkuma, zwarte peper, za’atar. Evt verse kruiden bijv bieslook

  • 100 gram wortel julienne

  • Kwart komkommer

  • Blikje ansjovis in olijfolie

  • Halve verse citroen

  • 75 gram feta

  • Extra vierge olijfolie








Het recept:

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking.

  2. Snijd de courgette in blokjes. Bak in ghee of kokosolie samen met de kruiden. Bak dit tot ze bijna klaar zijn en voeg de laatste minuut de wortel julienne toe. Je kan deze ook rauw er door doen als dat je voorkeur heeft.

  3. Snijd de artisjokken (eerst goed laten uitlekken), augurk, feta, komkommer en ansjovis in stukjes en doe in een schaal.

  4. Meng alle ingrediënten met de quinoa en maak af met de citroen, olijfolie en evt extra (verse) kruiden.































bottom of page