top of page

PITABROODJES MET OESTERZWAMMEN, SPITSKOOL EN ZELFGEMAAKTE YOGHURTSAUS šŸ„• (glutenvrij & vegan)

Oesterzwammen zijn helemaal mijn ding, ik vind de structuur echt super lekker! In combinatie met deze ingrediĆ«nten op een (glutenvrij) pitabroodje heb je een heerlijke maaltijd.šŸ˜


Je kan de wortel koud toevoegen of meebakken. Ik bak het even mee omdat mijn darmen beter reageren op groenten als het even gebakken is in plaats van rauw. Als je zelf regelmatig last hebt van je darmen kan je dit ook eens proberen (bijv. ook met paprika)šŸ«‘šŸ˜.

Ingrediƫnten (2 personen):

  • 4 pita broodjes

  • 150 gram oesterzwammen

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel vissaus

  • 1 theelepel sambal

  • Peper

  • 2 wortels

  • Een kwart spitskool

  • Kwart komkommer

  • Kwart ijsbergsla

  • Eventueel wat granaatappelpitjes








Saus:

  • 3 eetlepels amandelyoghurt

  • 2 eetlepels vegan mayonnaise

  • 1 theelepel sambal

  • 2 theelepels citroen

  • Peper

  • Zeezout

  • Italiaanse kruiden








Het recept:

  1. Bak de pitabroodjes volgens de verpakking in de oven.

  2. Trek de oesterzwammen uit elkaar, vaak zijn deze groot in de verpakking. Snijd de wortel en de spitskool in stukjes.

  3. Verwarm olijfolie in een wokpan en voeg als eerst de oesterzwammen toe. Voeg direct de sojasaus, peper, vissaus en sambal toe. Roer dit een keer om.

  4. Voeg hier de spitskool en wortel aan toe en wok het geheel voor een paar minuutjes.

  5. Snijd de ijsbergsla en komkommer.

  6. Meng alle ingrediƫnten voor het sausje.

  7. Haal de broodjes uit de oven en vul met alle ingrediƫnten.




















Comments


bottom of page