Een ontbijtje met veel gezondheidsvoordelen! Gierst heeft een lage glycemische index, wat zorgt dat de bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Kurkuma is ontstekingsremmend EN het is erg lekkerrr met het warme fruit! 🙌🏻
Top om eens te wisselen voor je standaard ontbijtjes, want de variatie is erg belangrijk.😊
Ingrediënten (1 portie):
75 gram gierst
100 ml water
120 ml ongezoete kokosmelk of amandelmelk
1 grote eetlepel kurkuma
Een kleine theelepel kokosolie
Snuf zwarte peper
Handje blauwe bessen
Handje aardbeien of frambozen
OF 1 appel
Topping: gemengde noten, kokosrasp en pompoenpitten
Het recept:
Meng de gierst met het water, de amandelmelk, kurkuma en zwarte peper. Breng die aan de kook en laat even koken op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten
Zet vervolgens het vuur op half warm en laat nog 10-12 minuten koken. Voeg een kleine theelepel kokosolie toe. Eventueel voeg je nog wat extra melk toe als de korrels te hard zijn.
Snijd de aardbeien door het midden en meng samen met de blauwe bessen in een pannetje. Laat dit warm worden.
Doe de gierst in een schaaltje en daarboven het fruit. Maak af met toppings!
Comments