top of page

NOEDELS MET GROENTEN EN OESTERZWAMMEN (vegan & glutenvrij) 🌱

Laatst had ik in in een restaurant een gerechtje met oesterzwammen en dat bracht mij op ideeën! Dit is echt een heel lekker & voedzaam gerecht met veeel verschillende groenten.


De gemarineerde oesterzwammen zijn zo lekker! Het heeft een beetje een vlezige structuur. Ik ga dit vaker maken :)


Ingrediënten (3 personen):

  • Halve chinese kool

  • 2 bospenen

  • 100 gram sugarsnaps

  • Halve paksoi

  • 300 gram oesterzwammen

  • Taugé

  • Kwart komkommer

  • 150 gram zilvervliesrijstnoedels

  • Avocado

  • 1 eetlepel vissaus (optioneel)

  • 2 eetlepels soyasaus

  • Halve theelepel sriracha

  • Kurkuma

  • Zwarte peper

  • Sesamzaadjes




Het recept:

  1. Marineer de oesterzwammen in 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels soyasaus en een have theelepel sriracha.

  2. Snijd de Chinese kool, paksoi en sugarsnaps in grove stukken. Maak plakjes van de wortel met een kaasschaaf.

  3. Bak de gesneden groenten in een wokpan. Voeg soyasaus, kurkuma, peper, sesamzaadjes en sriracha naar smaak toe.

  4. Kook de noedels en voeg deze toe in de wokpan.

  5. Bak de oesterzwammen voor ongeveer 2-3 minuten op hoogvuur in een koekenpan.

  6. Snijd de avocados en komkommer en voeg alles bij elkaar in diepe borden.















bottom of page