Laatst had ik in in een restaurant een gerechtje met oesterzwammen en dat bracht mij op ideeƫn! Dit is echt een heel lekker & voedzaam gerecht met veeel verschillende groenten.
De gemarineerde oesterzwammen zijn zo lekker! Het heeft een beetje een vlezige structuur. Ik ga dit vaker maken :)
Ingrediƫnten (3 personen):
Halve chinese kool
2 bospenen
100 gram sugarsnaps
Halve paksoi
300 gram oesterzwammen
TaugƩ
Kwart komkommer
150 gram zilvervliesrijstnoedels
Avocado
1 eetlepel vissaus (optioneel)
2 eetlepels soyasaus
Halve theelepel sriracha
Kurkuma
Zwarte peper
Sesamzaadjes
Het recept:
Marineer de oesterzwammen in 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels soyasaus en een have theelepel sriracha.
Snijd de Chinese kool, paksoi en sugarsnaps in grove stukken. Maak plakjes van de wortel met een kaasschaaf.
Bak de gesneden groenten in een wokpan. Voeg soyasaus, kurkuma, peper, sesamzaadjes en sriracha naar smaak toe.
Kook de noedels en voeg deze toe in de wokpan.
Bak de oesterzwammen voor ongeveer 2-3 minuten op hoogvuur in een koekenpan.
Snijd de avocados en komkommer en voeg alles bij elkaar in diepe borden.
ć³ć”ć³ć