Een lekker receptje voor nasi. Het is uitgebreid met ingelegde komkommer en zelfgemaakte saus. Deze kun je eventueel ook weglaten.
Kimchi: dat oranje spul rechtsboven! Een feestje voor je darmen: dit is namelijk een natuurlijke probiotica!! š„°
Groenten en kip het liefst bio als dit voor jou mogelijk isāØ
Ingrediƫnten (3-4 porties):
Een halve paksoi
3 wortels
Halve chinese kool
125 gram taugƩ
200 gram kastanje champignons
1 prei
Rijst (hoeveelheid naar behoefte, ong. 75 gram pp)
Bio kipfilet (hoeveelheid naar behoefte)
3 eetlepels kurkuma
1 cm gember of halve theelepel gemberpoeder
Zwarte peper
Sambal
Sojasaus (ik gebruik die met minder zout)
Kimchi
Pinda/cashewsaus (evt kun je meer maken):
1 grote eetlepel pinda en 1 eetlepel cashewpasta
Scheut sojasaus
Halve theelepel sambal
Een half glas water ongeveer (voeg eerst minder toe en maak dunner als je dit lekker vindt)
Ingelegde komkommer:
Een kwart komkommer
Snuf keltisch zeezout
optioneel: een snuf suiker
4 eetlepels bio appelazijn
Het recept:
Snijd alle groenten en de kipfilet.
Kook de rijst volgens de verpakking
Bak eerst de kip samen met een eetlepel kurkuma, een paar stukjes gember, peper en wat sojasaus.
Voeg daarna de kool, champignons en wortel toe.
Na ongeveer 5 minuutjes voeg je de overige groenten en de overige kruiden toe. Sambal naar smaak. Bak ook even de rijst mee.
Maak repen van de komkommer met een kaasschaaf en meng dit met het appelazijn en het zout. Evt een beetje suiker.
Meng alle ingrediƫnten voor de pindasaus en meng met een garde op laag vuur zodat de ingrediƫnten goed mengen.
Serveer alles op een bord samen met kimchi.
Comments