top of page

Nasi met kimchi, homemade ingelegde komkommer & pinda/cashewsaus 👩🏼‍🍳

Een lekker receptje voor nasi. Het is uitgebreid met ingelegde komkommer en zelfgemaakte saus. Deze kun je eventueel ook weglaten.


Kimchi: dat oranje spul rechtsboven! Een feestje voor je darmen: dit is namelijk een natuurlijke probiotica!! 🥰


Groenten en kip het liefst bio als dit voor jou mogelijk is✨


Ingrediënten (3-4 porties):

  • Een halve paksoi

  • 3 wortels

  • Halve chinese kool

  • 125 gram taugé

  • 200 gram kastanje champignons

  • 1 prei

  • Rijst (hoeveelheid naar behoefte, ong. 75 gram pp)

  • Bio kipfilet (hoeveelheid naar behoefte)

  • 3 eetlepels kurkuma

  • 1 cm gember of halve theelepel gemberpoeder

  • Zwarte peper

  • Sambal

  • Sojasaus (ik gebruik die met minder zout)

  • Kimchi



Pinda/cashewsaus (evt kun je meer maken):

  • 1 grote eetlepel pinda en 1 eetlepel cashewpasta

  • Scheut sojasaus

  • Halve theelepel sambal

  • Een half glas water ongeveer (voeg eerst minder toe en maak dunner als je dit lekker vindt)


Ingelegde komkommer:

  • Een kwart komkommer

  • Snuf keltisch zeezout

  • optioneel: een snuf suiker

  • 4 eetlepels bio appelazijn

Het recept:

  1. Snijd alle groenten en de kipfilet.

  2. Kook de rijst volgens de verpakking

  3. Bak eerst de kip samen met een eetlepel kurkuma, een paar stukjes gember, peper en wat sojasaus.

  4. Voeg daarna de kool, champignons en wortel toe.

  5. Na ongeveer 5 minuutjes voeg je de overige groenten en de overige kruiden toe. Sambal naar smaak. Bak ook even de rijst mee.

  6. Maak repen van de komkommer met een kaasschaaf en meng dit met het appelazijn en het zout. Evt een beetje suiker.

  7. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus en meng met een garde op laag vuur zodat de ingrediënten goed mengen.

  8. Serveer alles op een bord samen met kimchi.






































bottom of page