Het is zo lekker en ook helemaal niet moeilijk om je eigen pastasaus te maken! Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat er in gaat en je met allemaal pure ingrediĆ«nten kan werken (TOP!) šš»š¤©
Je kan de saus gebruiken door allerlei soorten pasta's, ik heb het gecombineerd met garnalen, spinazie en aubergine.
Ingrediƫnten gerecht (4 personen):
Zelfgemaakte paprikasaus
300 gram linzen pennenpasta
200 gram spinazie
1 aubergine
1 vleestomaat of een tros roma tomaatjes
300 gram garnalen
Ingrediƫnten paprikasaus:
2 puntpaprikaās
2 tenen knoflook
1 sjalot
Verse basilicum (ik gebruik ongeveer een halve plant)
Halve avocado
3 eetlepels olijfolie
Zeezout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Het recept voor de saus:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
halveer de puntpaprikaās en verwijder de pitjes. Leg met de buitenkant naar boven op een ovenplaat. Snijd de knoflook en sjalot in stukken. Leg deze ook op de bakplaat en besprenkel alles met olijfolie, zout en peper.
Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten, tot de schil van de paprika donker kleurt, haal eventueel de knoflook en sjalot eerder uit de oven want die worden anders zwart.
De paprikaās zijn goed als je de schil er makkelijk af kan trekken.
Mix alle ingrediƫnten in een keukenmachine totdat het een creamy saus wordt.
Het recept voor het gerecht:
Kook de pasta volgens de verpakking.
Snijd de aubergine en tomaat in blokjes.
Bak de aubergine in een grote pan samen met een eetlepel van de paprikasaus. Voeg na 5 minuten de tomaat toe.
Voeg als de aubergine bijna klaar is de garnalen toe en bak mee op hoog vuur.
Voeg na 2 minuten de spinazie en alle paprikasaus toe.
Schep de pasta door het geheel.
Comments