Dit receptje is voor 4 mensen maar je kan dit ook makkelijk bewaren en als lunch eten bijvoorbeeld šš»
Een curry met ook bijna alleen maar groene groenten! Ik gebruikte de currypasta van KoRo. Deze bevat geen onnodige toevoegingen (suiker, kunstmatige smaakmakers etc) dus ik ben fan!! š„³
Ingrediƫnten:
Paksoi
Courgette
Gele paprika
Doperwten
Spinazie
bloemkoolrijst of zilvervliesrijst
Limoen
Oesterzwammen
Gambaās
Groene curry pasta (van KoRo)
Kokosmelk (van KoRo)
Kurkuma kruiden
1 cm gember of gemberpoeder
Zwarte peper
2 tenen knoflook
Het recept:
Snijd de paksoi, courgette en paprika in stukken en maak de knoflook en gember fijn. Trek de oesterzwammen uit elkaar als ze te groot zijn.
Bak in een wokpan eerst de knoflook en gember, voeg dan de courgette en paprika toe samen met de kurkuma, een halve limoen en peper.
Voeg als dit een paar minuutjes gebakken heeft de oesterzwammen, paksoi, doperwten en spinazie toe samen met de currypasta. Voeg na ongeveer 8 minuutjes (wanneer alles even goed gebakken heeft) de kokosmelk toe. Eventueel kan je extra kurkuma, peper of currypasta toevoegen!
Bak in een andere pan de gambaās.
Wanneer de curry warm is serveer je dit met de rijst, gambaās en limoen.
ŠŠ¾Š¼Š¼ŠµŠ½ŃŠ°ŃŠøŠø