top of page

GROENE CURRY šŸŒ± (glutenvrij & lactosevrij)

Dit receptje is voor 4 mensen maar je kan dit ook makkelijk bewaren en als lunch eten bijvoorbeeld šŸ‘šŸ»


Een curry met ook bijna alleen maar groene groenten! Ik gebruikte de currypasta van KoRo. Deze bevat geen onnodige toevoegingen (suiker, kunstmatige smaakmakers etc) dus ik ben fan!! šŸ„³

Ingrediƫnten:

  • Paksoi

  • Courgette

  • Gele paprika

  • Doperwten

  • Spinazie

  • bloemkoolrijst of zilvervliesrijst

  • Limoen

  • Oesterzwammen

  • Gambaā€™s

  • Groene curry pasta (van KoRo)

  • Kokosmelk (van KoRo)

  • Kurkuma kruiden

  • 1 cm gember of gemberpoeder

  • Zwarte peper

  • 2 tenen knoflook




Het recept:

  1. Snijd de paksoi, courgette en paprika in stukken en maak de knoflook en gember fijn. Trek de oesterzwammen uit elkaar als ze te groot zijn.

  2. Bak in een wokpan eerst de knoflook en gember, voeg dan de courgette en paprika toe samen met de kurkuma, een halve limoen en peper.

  3. Voeg als dit een paar minuutjes gebakken heeft de oesterzwammen, paksoi, doperwten en spinazie toe samen met de currypasta. Voeg na ongeveer 8 minuutjes (wanneer alles even goed gebakken heeft) de kokosmelk toe. Eventueel kan je extra kurkuma, peper of currypasta toevoegen!

  4. Bak in een andere pan de gambaā€™s.

  5. Wanneer de curry warm is serveer je dit met de rijst, gambaā€™s en limoen.
























ŠšŠ¾Š¼Š¼ŠµŠ½Ń‚Š°Ń€ŠøŠø


bottom of page