Toen ik dit recept aan het uitproberen was had ik niet verwacht dat het zó goed zou uitpakken!! Dus als je verantwoorde, vegan en glutenvrije brownies wil maken raad ik je dit recept zeker aan 🤩
De originele brownies zitten vol met toegevoegde suiker en het is dan ook wel even puzzelen met het recept om een smeuïge brownie te krijgen, maar dat is zeker gelukt. Ik vind het in zulke bakgerechten soms echt lastig dat ik geen ei kan eten want dat maakt het bakken vaak een stuk makkelijker. In dit recept zijn de appelmoes en banaan echt top vervangers!
Ik ben een echte chocoladeliefhebber, daarom vind ik brownies ook erg lekker! Deze variant met linzen bevat (net als bij al mijn recepten) geen toegevoegde suiker en is vegan & glutenvrij! Ook top om via zo’n lekkere snack even wat extra eiwitten binnen te krijgen door de linzen. 💪🏻
Het is geen ingewikkeld recept, dat is ook fijn natuurlijk! Vegan brownies worden vaak met zwarte bonen gemaakt en daarom vond ik het wel erg leuk om linzen te gebruiken.
Ingrediënten (12 stukjes):
1 rijpe banaan
100 gram volkoren rijstmeel
2 eetlepels pure cacao
120 gram linzen
Have theelepel bakpoeder
Halve theelepel baking soda
75 gram dadels
50 gram stukjes pure chocolade
Scheut ongezoete amandelmelk
70 gram 100% appelmoes
(optioneel) 30 gram hazelnoot of andere stukjes noten
Het recept:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Stamp de linzen fijn met bijvoorbeeld een vijzel.
3. Snijd de dadels in stukjes
4. Mix de linzen, dadels, appelmoes, amandelmelk en banaan zeker 10 minuten in de mixer.
5. Schep het bakpoeder, de baking soda, het rijstmeel, de cacao en de stukjes chocolade, de noten door het beslag.
6. Vet een cakeblik in en schenk het beslag in het cakeblik.
7. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Comments