top of page

GLUTENVRIJE LINZENPASTA MET ZEEKRAAL EN KOKKELS 🌱

Als Zeeuws meisje ben ik grote fan van zeekraal! Daarom kan een gerecht met zeekraal natuurlijk niet missen. In combinatie met kokkels is het al helemaal een feestje! 😍


Dit zomerse gerecht is verder o.a. gevuld met venkel, tomaatjes, citroen en verse peterselie. 🍋🌱 Buitenom kruiden, citroen en een scheut witte wijn zit er geen "saus" door. Ik vind dit vaak ook echt helemaal niet nodig, deze ingrediënten hebben zelf al zoveel smaak! Het is op deze manier erg makkelijk om lactosevrij, eivrij en koemelkvrij te koken.


Persoonlijk vind ik Zeeuwse zeekraal echt het lekkerst, als het uit het buitenland komt vroeger in het jaar zitten er vaak nog stokjes in. Dus… allemaal naar Zeeland om zeekraal te halen! 😜


Let op dat je de kokkels goed wast, er kan nog zand bij zitten.


Ingrediënten (4 personen):

  • 3 tenen knoflook

  • 400 gram zeekraal

  • 1 kilo kokkels

  • 1 venkel

  • 2 uien of 1 grote ui

  • Verse peterselie

  • 300 gram tomaatjes

  • 500 gram gele linzen spaghetti

  • 1 citroen

  • Peper/zout/gedroogde dille en rozenmarijn

  • Scheut witte wijn



Recept:

  1. Was de kokkels grondig met koud water! Hier kan nog zand bij zitten.

  2. Snijd de knoflook en ui fijn. Halveer de tomaatjes en snijd de venkel in kleine stukjes.

  3. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Bak eerst de ui en knoflook in een grote wokpan. Voeg hier de venkel en tomaatjes aan toe samen met een handje peterselie, peper, zout, een halve uitgeknepen citroen en gedroogde dille en rozemarijn.

  5. Als de tomaatjes en venkel redelijk zacht zijn voeg je de zeekraal toe. Bak dit even kort mee en voeg dan de kokkels toe met een scheut witte wijn.

  6. Bak op hoog vuur tot de kokkels open gaan (dit duurt niet zo heel lang)

  7. Roer de spaghetti door de groenten en kokkels en serveer met extra peterselie en schijfjes citroen.


bottom of page