top of page

Gevulde portobello's met tomaat en feta (glutenvrij & vegan optie)🎄

Een heerlijk voorgerecht voor kerst (of voor een ander moment!) het ziet er heel feestelijk uit en het is zo gemaakt. De combinatie van deze ingrediënten is echt super lekker. 🤩


Portobello is ook erg lekker in salades of bij een linzen/boekweitpasta.


Ingrediënten:

  • 4 portobello’s

  • 1 grote (vlees)tomaat

  • Een paar takjes verse basilicum

  • 60 gram (vegan) fetakaas

  • Peper & zeezout

  • Olijfolie

  • Granaatappelpitjes










Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hol wanneer de portobello’s niet diep genoeg zijn nog een beetje uit met een lepel. Doe dit in een kom (niet perse nodig wanneer de portobello’s diep genoeg zijn!)

  2. Snijd de tomaat en feta in blokjes en doe dit bij de stukjes portobello in de schaal. Meng dit met de basilicum, peper en zout naar smaak.

  3. Smeer de portobello’s in met olijfolie en vul ze met de tomaat en feta. Besprenkel ze hierna ook nog met een beetje olijfolie.

  4. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.

  5. Haal de portobello’s uit de oven en versier met granaatappelpitjes en extra basilicum.



























bottom of page