top of page
Open Site Navigation

Gevulde portobello's met tomaat en feta (glutenvrij & vegan optie)šŸŽ„

Een heerlijk voorgerecht voor kerst (of voor een ander moment!) het ziet er heel feestelijk uit en het is zo gemaakt. De combinatie van deze ingrediĆ«nten is echt super lekker. šŸ¤©


Portobello is ook erg lekker in salades of bij een linzen/boekweitpasta.


Ingrediƫnten:

  • 4 portobelloā€™s

  • 1 grote (vlees)tomaat

  • Een paar takjes verse basilicum

  • 60 gram (vegan) fetakaas

  • Peper & zeezout

  • Olijfolie

  • Granaatappelpitjes










Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hol wanneer de portobelloā€™s niet diep genoeg zijn nog een beetje uit met een lepel. Doe dit in een kom (niet perse nodig wanneer de portobelloā€™s diep genoeg zijn!)

  2. Snijd de tomaat en feta in blokjes en doe dit bij de stukjes portobello in de schaal. Meng dit met de basilicum, peper en zout naar smaak.

  3. Smeer de portobelloā€™s in met olijfolie en vul ze met de tomaat en feta. Besprenkel ze hierna ook nog met een beetje olijfolie.

  4. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.

  5. Haal de portobelloā€™s uit de oven en versier met granaatappelpitjes en extra basilicum.



























9 weergaven
bottom of page