top of page

EASY PINDA NOEDELS 🥜 (GLUTENVRIJ + VEGAN)

Op zoek naar een snelle en gezonde maaltijd voor vanavond? Bingo! 🤩

Dit is echt een fijn gerechtje wat zo klaar is. De rijstnoedels zijn als enige warm en worden gemengd met rauwe groenten en een sausje met pindakaas. Je kan er ook voor kiezen om een gedeelte van de groenten wel te wokken.


❗️Let op als je PDS hebt: de rauwe groenten kunnen een trigger zijn voor je darmen. Ik moet hier niet te veel van eten maar met deze hoeveelheid gaat het goed.😊 Dit is per persoon heel verschillend dus het is even uitproberen wat wel en niet kan.


Ik weet ondertussen al 8 jaar dat ik PDS heb maar ik heb nog steeds vaak buikpijn terwijl ik het idee heb dat ik dingen eet waar ik wel tegen zou moeten kunnen. Daarom blijft het uitproberen!


Ingrediënten (1 portie):


Saus:

  • 1 eetlepel 100% pindakaas (ik heb die met stukjes)

  • 1 eetlepel sesamolie

  • Kleine teen knoflook

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 1 centimeter geraspte gember

  • Halve theelepel sriracha saus (let op hoeveel je doet ivm pittigheid🌶)


Gerecht:

  • Volkoren rijstnoedels

  • Handje geraspte wortel

  • Kwart komkommer

  • 1 streng bosui

  • Kwart paprika

  • Handje taugé

Recept:

  1. Rasp de gember en pers de knoflook.

  2. Meng alle ingrediënten voor de saus.

  3. Snijd de paprika en komkommer in reepjes en de bosui in kleine rondjes.

  4. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking.

  5. Meng alle ingrediënten en eet smakelijk!




bottom of page