top of page

EASY APPEL CRUMBLE (GLUTENVRIJ + VEGAN) šŸŽ

Appel crumble vind ik echt mega lekker ā€˜s ochtends. Vaak maak ik een grote bak maar hier heb ik niet altijd tijd voor. Daarnaast moet ik het dan ook een paar dagen achter elkaar eten en ik vind het wisselen van mijn ontbijt juist fijn. Daarom dacht ik: tijd voor een 1 persoons appel crumble die je ā€˜s ochtends makkelijk kan maken als je de tijd hebt. šŸ¤©


Ik heb lijnzaad toegevoegd om er wat meer vezels aan toe te voegen. De crumble heeft maar weinig ingrediƫnten dus het is makkelijk te maken! Het enige wat je nodig hebt is een beetje extra tijd 's ochtends omdat het even in de oven moet.

Ingrediƫnten (1 portie):

  • 1 appel

  • 10 gram kokosolie

  • 20 gram glutenvrije havervlokken

  • 15 gram amandelmeel

  • 10 gram lijnzaad

  • Scheutje agavesiroop

  • Amandelyoghurt/kokosyoghurt/ lactosevrije yoghurt












Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden

  2. Smelt de kokosolie in een pannetje

  3. Snijd de appel in stukjes en leg deze in een klein ovenschaaltje

  4. Mix de kokosolie met de havervlokken, het amandelmeel, het lijnzaad en de agavesiroop.

  5. Schep dit over de appelstukjes.

  6. Plaats in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot de crumble een beetje goudbruin kleurt.

  7. Serveer met yoghurt!




Comments


bottom of page