Appel crumble vind ik echt mega lekker ās ochtends. Vaak maak ik een grote bak maar hier heb ik niet altijd tijd voor. Daarnaast moet ik het dan ook een paar dagen achter elkaar eten en ik vind het wisselen van mijn ontbijt juist fijn. Daarom dacht ik: tijd voor een 1 persoons appel crumble die je ās ochtends makkelijk kan maken als je de tijd hebt. š¤©
Ik heb lijnzaad toegevoegd om er wat meer vezels aan toe te voegen. De crumble heeft maar weinig ingrediƫnten dus het is makkelijk te maken! Het enige wat je nodig hebt is een beetje extra tijd 's ochtends omdat het even in de oven moet.
Ingrediƫnten (1 portie):
1 appel
10 gram kokosolie
20 gram glutenvrije havervlokken
15 gram amandelmeel
10 gram lijnzaad
Scheutje agavesiroop
Amandelyoghurt/kokosyoghurt/ lactosevrije yoghurt
Recept:
Verwarm de oven voor op 190 graden
Smelt de kokosolie in een pannetje
Snijd de appel in stukjes en leg deze in een klein ovenschaaltje
Mix de kokosolie met de havervlokken, het amandelmeel, het lijnzaad en de agavesiroop.
Schep dit over de appelstukjes.
Plaats in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot de crumble een beetje goudbruin kleurt.
Serveer met yoghurt!
Comments