Dit recept is voor meerdere porties, juist handig om in te vriezen zodat je een goede maaltijd tot je beschikking hebt! Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de spitskool weg te laten en minder kokosmelk toe te voegen zodat het een minder grote hoeveelheid is. š
Wel eens gehoord van lamsoor? Als je Zeeuws bent waarschijnlijk wel. Een van mijn favo groentes en mega gezond! Helaas is het niet altijd overal verkrijgbaar in de rest van Nederland (het groeit in de zee net als zeekraal) maar op de markt kun je nog wel geluk hebben deze tijd! Je kunt ook ipv lamsoor zeekraal toevoegen, dit is makkelijker te vinden. š±š
Ingrediƫnten (5-6 porties):
200 gram lamsoor
200 gram groene asperges
1 (kleine) spitskool
1 courgette
Halve paksoi
100 gram doperwten
TaugƩ
150 gram oesterzwammen
200 gram biologische kipfilet
Groene currypasta (liefst van Chefās choice zonder onnodige toegevoegde āellendeā)
4 eetlepels kurkuma (eventueel meer)
Zwarte peper
Een theelepel paprikapoeder
600 ml kokosmelk
1 of 2 tenen knoflook
1 duim verse gember
1 limoen of citroen
300 gram zilvervliesrijst
Het recept:
Snijd de kipfilet, gember en knoflook in stukjes.
Bak dit in een grote wok met kokosolie of ghee met een eetlepel van de kurkuma kruiden en peper.
Snijd ondertussen de courgette, spitskool, groene asperges en paksoi in stukjes. Scheur de oesterzwammen ook in stukjes.
Voeg na ongeveer 10 minuutjes de oesterzwammen, spitskool, courgette en asperges toe. Voeg de overige kruiden toe, een halve citroen en eventueel een scheut water zodat het niet aankoekt. Bak voor ongeveer 10 minuutjes.
Zet ondertussen de rijst op en maak klaar volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de overige groenten toe: lamsoor, doperwten en taugƩ samen met de currypasta. Bak voor 10 minuutjes en voeg daarna ook de kokosmelk toe wanneer de groenten goed gebakken zijn.
Laat even pruttelen en voeg evt nog extra kurkuma, peper of andere kruiden toe.
Serveer met rijst en citroen of limoen!
Comments