top of page

CITROEN LINZENPASTA MET KABELJAUW UIT DE OVEN 🍋

Ik hou echt van pasta's! Zeker met vis vind ik het heel erg lekker. Vaak kies ik voor zalm en daarom werd het tijd voor een receptje met kabeljauw. Ik vind het heel handig om kabeljauw klaar te maken in de oven. Daar heb je eigenlijk weinig werk aan én het is heel lekker.🤩 Wel moet je goed in de gaten houden dat de kabeljauw niet te lang in de oven staat, anders wordt het te droog.


Ingrediënten (4 personen):

  • 300 gram linzenpasta

  • 2 Citroenen

  • 4 Kabeljauw

  • 1 Venkel

  • 300 gram Doperwten

  • Vegan kookroom

  • 2 Courgettes

  • Verse Basilicum

  • Gedroogde tijm en rozemarijn

  • Peper en zeezout

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook






Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Plaats de kabeljauw in een ovenschaal. Dep de stukjes kabeljauw droog met een stukje keukenpapier en besprenkel met olijfolie, peper, tijm, zout en verse basilicum. Snijd de citroen in stukjes en leg op elk stukje kabeljauw een schijfje citroen. Voeg wat tomaatjes toe in de ovenschaal (niet allemaal).

  3. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15 - 20 minuten. Check af en toe of de kabeljauw goed is.

  4. Kook de pasta volgens de verpakking.

  5. Snijd de ui en de venkel en maak slierten van de courgette met een spiraal snijder.

  6. Bak als eerst de ui samen met de knoflook in een grote pan (ik gebruik een wokpan) en voeg tijm, basilicum, zout en peper toe. Voeg daarna de venkel en tomaatjes toe samen met het sap van een halve citroen. Doe de deksel op de pan en laat de tomaatjes zacht worden.

  7. Als de tomaatjes zachter zijn voeg je de courgette toe met extra kruiden en citroen. Laat het geheel bakken en voeg de linzenpasta toe als de courgette zacht is.

  8. Als de kabeljauw ondertussen goed is haal je deze uit de oven en bedek je de ovenschaal met folie.

  9. Verdeel de pasta over de borden en leg bovenop de pasta een stukje kabeljauw. Verdeel de tomaatjes uit de oven ook over de borden en serveer met stukjes citroen.











bottom of page