top of page

GLUTENVRIJE & VEGAN BLAUWE BESSEN MUFFINS 🤩

Deze muffins moet je proberen! 🤩 Super lekker verantwoord tussendoortje of ontbijtmuffin. De blauwe bessen maken het lekker zoet. En dan zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij natuurlijk!


Ingrediënten (9 muffins):

  • 2 bananen

  • 30 ml amandelmelk

  • 100 gram amandelmeel

  • 20 gram kokosmeel

  • Halve theelepel bakpoeder

  • Halve theelepel baking soda

  • 30 gram kokosolie

  • Flaxegg (1 eetlepel lijnzaad + 3 eetlepels water)

  • 70 gram havermout

  • 2 eetlepels agavesiroop

  • 120 gram blauwe bessen




Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Smelt de kokosolie in een pannetje.

  3. Meng het lijnzaad met het water en laat een paar minuutjes staan.

  4. Mix de natte ingrediënten (bananen, amandelmelk, kokosolie, flax egg en agavesiroop) in de mixer tot een glad geheel.

  5. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Schep door elkaar met een spatel.

  6. Verdeel het beslag over cupcakevormpjes

  7. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin kleuren.

bottom of page