Deze muffins moet je proberen! 🤩 Super lekker verantwoord tussendoortje of ontbijtmuffin. De blauwe bessen maken het lekker zoet. En dan zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij natuurlijk!
Ingrediënten (9 muffins):
2 bananen
30 ml amandelmelk
100 gram amandelmeel
20 gram kokosmeel
Halve theelepel bakpoeder
Halve theelepel baking soda
30 gram kokosolie
Flaxegg (1 eetlepel lijnzaad + 3 eetlepels water)
70 gram havermout
2 eetlepels agavesiroop
120 gram blauwe bessen
Recept:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Meng het lijnzaad met het water en laat een paar minuutjes staan.
Mix de natte ingrediënten (bananen, amandelmelk, kokosolie, flax egg en agavesiroop) in de mixer tot een glad geheel.
Voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Schep door elkaar met een spatel.
Verdeel het beslag over cupcakevormpjes
Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin kleuren.
Comments