Mijn huisgenoot kwam laatst terug van de markt met havermoutkoekjes. Toen kwam ik op het idee om mijn eigen glutenvrije en vegan variant te maken! De koekjes zijn niet heel erg zoet, je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld stukjes pure chocolade toe te voegen of wat extra agavesiroop. 🤩
Ingrediënten:
100 gram havermout
100 gram rijstmeel
Halve theelepel bakpoeder
20 gram kokosolie
100 ml amandelmelk
Theelepel kaneel
4 eetlepels agavesiroop
1 flax egg (1 eetlepel lijnzaad + 3 eetlepels water)
100 gram blauwe bessen
Optioneel: 20 gram kokosrasp
Het recept:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak het flaxegg: meng 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water en laat 5 minuten staan.
Verwarm de kokosolie in een steelpannetje tot het gesmolten is.
Meng de havermout, rijstmeel, kaneel en kokosrasp.
Voeg het flax egg, amandelmelk, agavesiroop en de kokosolie toe. Meng het geheel en voeg als laatste de blauwe bessen en het bakpoeder toe.
Kneed met je handen kleine bolletjes van het beslag en maak hier koekjes van. Plaats ze op een bakplaat.
Zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Hou ze goed in de gaten zodat ze niet te donker worden. Ze zijn goed als ze goudbruin kleuren.
Comments