top of page

Zoete aardappelstamppot met venkel šŸ¤© (gluten-, koemelk en eivrij met vegan optie)

Vroeger was ik echt geen fan van stamppot. Nog steeds is het niet iets wat ik snel maak (eigenlijk.. nooitšŸ˜‚).


Maar: ik had vorige week zin in zoete aardappel en dacht ik ga toch nog maar eens een keer stamppot maken en bedacht dit receptje! Echt heel lekker, ook voor de niet stamppot loversšŸŒ±šŸ„³

Mealprep: je kan dit invriezen of bewaren voor een andere dag. Bak er dan evt een ander stukje vis, kip of bijv linzen bij met extra groenten.

Ingrediƫnten (3-4 porties):

  • 1 kg zoete aardappels

  • Zachte geitenkaas of vegan feta

  • (wilde) Spinazie

  • Stukjes kabeljauw, zalm of biologische kip. Vegan: linzen en oesterzwammen

  • 1 grote venkel

  • 1 citroen

  • Rucola

  • Kruiden: Keltisch zeezout, zwarte peper, gedroogde Italiaanse kruiden en evt verse peterselie en chilipoeder

  • Eventueel: kimchi






Het recept:

  1. Schil de aardappels en snijd in stukjes. Kook in water voor 15-20 minuten tot de aardappels zacht zijn.

  2. Snijd ondertussen de venkel en spinazie. Bak dit in een pan met de kruiden. Voor vegan: meng de linzen en oesterzwammen hier ook doorheen.

  3. Bak in een andere pan de vis of kip.

  4. Giet de aardappels af als ze zacht zijn en vang een kopje van het kookvocht op. Pureer de aardappels met een halve citroen, zout, peper en andere kruiden naar smaak. Voeg kookvocht toe tot je de substantie goed vindt. Meng evt alvast 2 blokjes geitenkaas of een stukje feta door de purree.

  5. Meng de venkel en spinazie door de purree. Schep op borden samen met de vis/kip en maak af met rucola, citroen en (vegan) kaas. Ik had ook nog wat kimchi toegevoegd!
























27 weergaven
bottom of page