top of page

Zoete aardappel, courgette salade met wilde zalm + mealprep bakje💜 (glutenvrij, koemelkvrij)

Mealpreppen: lijkt tijdrovend maar in werkelijkheid kan het je ook tijd besparen. Ik maak graag tijdens het avondeten al een bakje klaar voor volgende dag. Vaak doe ik daar dan ook nog wat andere groenten bij die ik heb liggen. Je staat dan toch al in de keuken en je maakt jezelf erg blij met een voedzame lunch de volgende dag!😊


Gebruik voor het mealpreppen bakjes die van glas zijn gemaakt ivm hormoonverstorende stoffen in plastic bakjes.

Ingrediënten (2 porties: 1 avondmaaltijd en 1 mealprep bakje):

  • 2 middelgrote zoete aardappels (of een grote)

  • 1 courgette

  • Gemengde sla (of welke je lekker vindt)

  • Halve komkommer

  • 1 avocado

  • 1 groot stuk wilde zalm

  • Alfalfa

  • Een paar scheppen kimchi

  • Kruiden: ik gebruikte za’atar, kurkuma en zwarte peper.

  • Ongeveer 70 gram schapen/geitenfeta (op gevoel)




Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Schil de zoete aardappels en maak blokjes. Meng met olijfolie, za’atar, kurkuma, peper en evt andere kruiden)

  3. Zet in de oven, na 10 min zet je de warmte naar 180 graden en doe je de zalm met wat za’atar er bij ook voor zo’n 10 minuten (ligt aan de dikte)

  4. Snijd ondertussen de courgette en bak in een pan met dezelfde kruiden.

  5. Meng de sla, feta, alfalfa, kimchi, avocado, olijfolie, komkommer en evt kruiden in een schaal. Schep ongeveer de helft in een glazen bakje (mealprep)

  6. Verdeel ook de zoete aardappel en courgette en als laatst de zalm!





































bottom of page