top of page

Wortel bananenbrood🥕(glutenvrij & vegan)

Yes, koningsdag! Na een beetje mislukt recept dinsdagavond, gisteren vroeg opgestaan om mijn aangepaste recept te proberen omdat ik het graag vandaag online wilde hebben🤪 Een oranje receptje met wortel🥕 gemaakt met amandelmeel.


Geen toegevoegde suikers en prima om af en toe als ontbijt te eten in combinatie met amandelpasta & noten!

Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen

  • 100 gram wortel julienne

  • 175 gram amandelmeel

  • 100 gram havermout

  • 1 flaxegg (1 eetlepel gebrokenlijnzaad met 3 eetlepels water) of evt een ei

  • 75 gram harde kokosolie

  • Halve theelepel bakpoeder

  • Halve theelepel baking soda

  • Sap van een halve citroen








Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Smelt de kokosolie in een pan

  3. Maak het flaxegg en zet even apart.

  4. Meng de banaan, kokosolie, flaxegg en het sap van een kwart van de citroen. Het liefst in een mixer en 3-5 minuutjes blijven kloppen.

  5. Vet het cakeblik in met kokosolie

  6. Schep het amandelmeel, de havermout en wortel door het beslag.

  7. Voeg als laatste de baking soda, bakpoeder en de rest van de citroen toe.

  8. Schep het beslag in het cakeblik en zet in de oven voor 40 min tot hij goudbruin kleurt.




























Comments


bottom of page