Late to the trend (again) maar jullie hebben vast wel de viral salmon rice bowl voorbij zien komen!š Ik wilde al een tijdje een variant maken maar het kwam er steeds niet van. Nu wel, ik heb een voedzame variant gemaakt met zilvervliesrijst en wat meer groenten!
En oh my, DIT IS LEKKER! Ik kan alvast voorspellen dat ik dit erg vaak ga maken en eten š
Ingrediƫnten:
1 stuk zalm zonder huid
Eventueel viskruiden
75 gram zilvervliesrijst
1 grote theelepel schiracha
1 theelepel vegan mayonnaise
Paksoi (ik gebruik twee stengels)
2 stengels lente ui
2 eetlepel soyasaus
1 kleine avocado of een halve avocado
Sesamzaadjes
Het recept:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de paksoi in stukjes.
Bak de zalm in een koekenpan samen met de paksoi. Doe hier eventueel wat viskruiden en een beetje sojasaus overheen. Zet het vuur zacht en laat het met de deksel op staan op het vuur.
Snijd ondertussen de avocado en lente ui in stukjes.
Als de zalm goed meng je de rijst met de zalm en voeg je 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel vegan mayonaise en 1 theelepel schiracha toe. Je kan van alles meer of minder toevoegen naar smaak.
Meng de lente ui en avocado door de rijst en leg de paksoi er bij. Strooi wat sesamzaadjes over het gerecht en eet smakelijk!
Comments