top of page

Salade met bietjes, zoete aardappel, sinaasappel en dille šŸŠ (glutenvrij & koemelkvrij)

Een hele lekkere en ook mooie salade! Door de bietjes kleurt de quinoa ook een beetje roze. šŸ’–


Dit is een goede salade voor de lunch of voor een licht diner. Ik heb hier voor de lunch nog een haring bij gegeten. Kies dus ook nog evt een eiwitbron hierbij voor volwaardigheid šŸ™ŒšŸ»


Ingrediƫnten (1 grote portie):

  • 100 gram quinoa

  • 2 bio bieten (je kunt voorgekookte halen)

  • 1 kleine zoete aardappel

  • 1 sinaasappel

  • Paar blokjes geitenkaas

  • Hand pompoenpitten

  • Handje granaatappelpitjes

  • Verse dille

  • Keltisch zeezout & peper

  • Extra vierge olijfolie

  • Stuk zalm, gerookte zalm of biologische (gerookte) kipfilet







Het recept:

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  3. Maak blokjes van de zoete aardappel, besprenkel met olijfolie en kruiden en zet in de oven voor ongeveer 12 minuten.

  4. Snijd ondertussen de bieten, sinaasappel en geitenkaas in stukjes.

  5. Meng alle ingrediƫnten en voeg olijfolie, zout, peper en dille toe!


































Comments


bottom of page