top of page

Quinoa regenboog salade met shiitake 🌈 (glutenvrij & koemelkvrij)

‘Eat the rainbow’ is iets wat ik vaak terug laat komen in consulten en in persoonlijke plannen! Want variatie met verschillende groenten is zo belangrijk voor je darmen! 🌱


Deze lunch is daar een goed voorbeeld van, een feestje op je bord en mega smaakvol 🥳 het is ook zo klaar en makkelijk voor te bereiden tijdens mealpreppen.


Ingrediënten (1 portie)

  • 75-100 gram quinoa

  • 8 kleinere shiitakes

  • 2 bio wortels (ik had regenboogwortels)

  • Ghee

  • 1 bio biet middelgroot

  • Verse basilicum en peterselie

  • Handje kiemgroenten

  • Granaatappelpitjes van ongeveer een kwart granaatappel

  • Ongeveer 70 gram schapen/geitenfeta (op gevoel)

  • Za’atar, zwarte peper en beetje keltisch zeezout

  • Extra vierge olijfolie

  • Voor extra eiwitten: gerookte zalm, bio eitjes of kip


Het recept:

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking

  2. Snijd de shiitake en wortels. Bak in best wat ghee samen met za’atar, peper en keltisch zeezout

  3. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel en verkruimel de feta.

  4. Knip de verse kruiden (ik gebruik zeker een hand vol)

  5. Meng alle ingrediënten en maak af met wat olijfolie.
































bottom of page