top of page

POMPOEN RISOTTO 🎃 (glutenvrij, koemelkvrij en vegetarisch)

Dit gerecht is zo lekker, voor mij echt comfort food! Ik eet in deze tijd veel pompoen en vind het in deze risotto ook top.👍🏻


De rijst is een witte variant, minder voedzaam dan een vezelrijke variant, ik voeg wel veel pompoen toe. Hierin is balans dus erg belangrijk! ⚖️


Ingrediënten:

  • 1 grote flespompoen

  • 1 bakje oesterzwammen

  • Doperwten

  • Verse peterselie

  • Citroen

  • Ui

  • Rucola

  • Geitenkaas

  • 1 theelepel Keltisch zeezout of een bouillonblokje

  • Peper

  • Ras el hanout kruiden

  • 250 gram arboriorijst






Het recept:

  1. Verwarm de oven op 210 graden.

  2. Snijd de pompoen in blokjes en plaats op een bakplaat met olijfolie, peper en ras el hanout

  3. Snijd de ui en verwarm dit in de pan. Voeg de rijst toe samen met peper, zeezout, een halve citroen en veel verse peterselie. Voeg als de rijst glazig is water toe met zeezout of een bouillonblokje. Blijf roeren en voeg steeds kleine beetjes water toe tot de rijst zacht is.

  4. Bak ondertussen in een andere pan de oesterzwammen met kruiden en voeg als deze bijna goed zijn de doperwten toe.

  5. Als de pompoen zacht is kan dit in de pan bij de groenten worden toegevoegd. Voeg ook de rijst toe, geitenkaas en extra kruiden (veel peterselie en peper!).

  6. Serveer met rucola en citroen.

























bottom of page