top of page

HOMEMADE CHOCOLADE BOEKWEIT GRANOLA 🤩

Top ontbijtje! Granola vind ik altijd leuk om te maken en het is ook zo gedaan. Dit is boekweit granola, weer eens wat anders dan met havermout. Ik vind het eigenlijk lekkerder want door de gepofte boekweit is het een stuk knapperiger. Daarnaast is super lekker om er een schep cacaopoeder doorheen te doen. Ik heb het ontbijtje gemaakt met amandelyoghurt, blauwe bessen en een verse vijg! 😍

Ingrediënten:

  • 150 gram gemengde noten

  • 3 eetlepels kokosolie

  • 20 gram gepofte boekweit

  • 40 gram boekweitvlokken

  • 20 gram kokosrasp

  • 3 eetlepels agavesiroop

  • 1,5 eetlepel cacaopoeper

  • Thee lepel kaneel










Recept:

  1. Verwarm de oven voor 170 graden

  2. Stamp de gemengde noten fijn (mogen wel wat grote stukken tussen zitten)

  3. Smelt de kokosolie in een pannetje

  4. Voeg alle ingrediënten samen en roer het door elkaar

  5. Verdeel de granola over een bakplaat

  6. Plaats in de oven voor ongeveer 15 minuten (af en toe even omscheppen)

bottom of page