top of page

HAVERMOUT ONTBIJTJE MET WARME PEER EN KANEEL (VEGAN & GLUTENVRIJ) šŸ

Ik blijf met mijn receptjes lekker in de herfstsfeer! Van deze tijd van het jaar kan ik ook altijd erg genieten.šŸ

Vaak wordt appel gebruikt in havermout maar voor de afwisseling vind ik peer ook heel erg lekker. Ik gebruik een doyenne peer omdat ik die lekker zoet vind maar je kan ook een ander ras gebruiken. šŸ˜Š


Onder aan de pagina staan nog een aantal havermout-ideetjes. Ook bij relevante blogposts staan een aantal van mijn eigen lievelings-havermoutpap recepten!



Ingrediƫnten (1 portie):

  • Halve doyenne peer

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 eetlepel agavesiroop

  • Gebroken lijnzaad

  • Kokosrasp

  • 50-60 gram (glutenvrije) havermout

  • Ongezoete amandelmelk












Het recept:

  1. Snijd de peer in stukjes.

  2. Verwarm de stukjes peer samen met de agavesiroop en kaneel in een steelpannetje.

  3. Verwarm in een ander pannetje de havermout de amandelmelk.

  4. Als de havermout goed is doe je dit in een glas (kan ook in een schaaltje). Verdeel een laagje lijnzaad en daarna kokosrasp in het glas.

  5. Als de peer warm is doe je deze als laatste in het glas. Eventueel kan je nog wat extra kaneel en kokosrasp toevoegen.


Ideetjes voor variatie met havermoutpap:

  1. Warme blauwe bessen: dit eet ik ik het meest in mijn havermout!

  2. Geprakte banaan met amandelpasta of pindakaas

  3. Warme appel (dit receptje ipv peer met appel)

  4. Vijgen met amandelpasta

  5. Verschillende soorten noten toevoegen

  6. Chiazaad, lijnzaad en kokosrasp toevoegen

  7. Een combinatie van alles šŸ˜‹








Comentarios


bottom of page