Als er rijpe bananen over zijn maak ik vaak een variatie op een bananenbrood. 🍌Soms is het ook heel leuk om wat anders te maken! Deze koekjes heb ik gemaakt met gepofte boekweit. Ze zijn echt lekker zoet door de chocolade en de bananen. Let er wel op dat de bananen (over)rijp zijn want anders is het een stuk minder zoet. Het zijn semi zachte koekjes, dus wacht niet tot ze hard worden want dat worden ze dus niet volledig. 😁
Het is een soort van gezonde variant op chocolate chip koekjes, vroeger voordat ik wist dat ik PDS heb at ik die regelmatig. Nu heb ik toch wel veel liever deze variant, haha. 😁

Ingrediënten (12 tot 14 koekjes)
3 rijpe bananen
20 gram gepofte boekweit
50 gram havermout
15 gram kokosrasp
20 gram lijnzaad
60 gram (vegan) pure chocolade stukjes
Theelepel kaneel
Recept:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prak de bananen.
Schep alle ingrediënten door elkaar.
Maak ronde vormpjes van het beslag op een stukje bakpapier. Maak de koekjes niet te groot want ze zijn heel machtig.
Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de koekjes goudbruin kleuren. De koekjes worden niet krokant.
Commentaires