top of page

EASY HAVERMOUTKOEKJES ✨

Makkelijke koekjes die ook nog redelijk verantwoord zijn! Deze heb je echt binnen 10 minuutjes gemaakt en hoeven ook niet zo lang in de oven. Laat ze wel goed afkoelen want ze blijven eerst nog heel kruimelig. Dit hoort er dus bij! De chocolade is een lekkere toevoeging maar niet perse nodig omdat de honing de koekjes al zoet maakt.

Ingrediënten (10 tot 12 koekjes)

  • 150 gram glutenvrije havermout

  • 50 gram gebroken lijnzaad

  • 1 grote theelepel honing

  • 60 gram kokosolie

  • Eventueel een stukje chocolade











Recept:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Smelt de kokosolie en honing in een steelpan.

3. Voeg de glutenvrije havermout en het gebroken lijnzaad toe aan de gesmolten kokosolie en honing.

4. Maak reepjes van het mengsel op de bakplaat. Dit is nog erg kruimelig. Het wordt pas hard als ze uit de oven komen.

5. Zet de koekjes in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten (tot ze goudbruin kleuren)

6. Haal uit de oven en laat ze afkoelen tot ze hard worden.

Als je de chocolade toe wilt voegen volgen er nog 2 stappen:

7. Verwarm een stukje pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.

8. Maak streepjes op de koekjes met de chocolade met een lepeltje.

bottom of page