top of page

CREAMY AVOCADO-COURGETTI 🌱

Gisteren wilde ik snel iets lekkers en gezonds in elkaar flansen na een weekend vol met lekkers en voornamelijk drankjes, haha.🍷 Ik had niet verwacht dat dit gerecht zo lekker zou worden dus daarom wil ik hem ook gelijk met jullie delen!🙋🏼‍♀️Wat ik een groot voordeel vind aan dit gerecht is dat je maar 1 pan hoeft te gebruiken. Als ik een kater heb heb ik namelijk niet veel zin om af te wassen (eigenlijk nooit😂).


Het recept is voor een grote portie voor 1 persoon, je kan er ook nog een gedeelte van lunchen. Of 2 kleine porties. Ik ben echt maar 10-15 minuutjes in totaal bezig geweest (buitenom de oventijd). Ideaal dus 👍🏻


Ik vind courgetti echt top, het is een super licht gerecht en ik krijg hier geen opgeblazen gevoel van. Dat gebeurd echt niet vaak dus dit is iets wat ik vaker ga maken! Het gerecht vult enorm goed ondanks dat het geen koolhydraten bevat. Dit komt vooral door de avocado en geitenkaas.

Ingrediënten:

  • 1 courgette

  • 1 avocado

  • 8 roma tomaatjes

  • 100 gram tuinerwten

  • Verse peterselie en bieslook

  • 3 stukjes geitenkaas

  • 1 kleine rode ui

  • 1 grote teen knoflook

  • Paprikapoeder

  • Peper en zout

  • Gedroogde Italiaanse kruiden








Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Was de tomaatjes en besprenkel met olijfolie, peper en paprika poeder. Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot ze volledig zacht zijn.

  3. Maak ondertussen courgetti van de courgette met een spiraalsnijder. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en knip de kruiden fijn.

  4. Bak als eerst de ui en knoflook. Voeg hier gelijk paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden aan toe (zo komt de smaak goed vrij).

  5. Voeg de tomaatjes uit de oven toe en bak mee tot het echt een saus wordt. Voeg hier de geitenkaas, tuinerwten en courgetti aan toe.

  6. Roer goed door de saus heen zodat alles goed verspreidt en voeg kruiden toe naar smaak. Ik gebruik best wel wat peterselie en peper.

  7. Snijdt de avocado in stukjes. Zet het vuur van de pan uit en roer de avocado door het gerecht heen.

  8. Serveer met nog wat verse kruiden (nooit genoeg!).







bottom of page