top of page

Courgette salade met citroen, geitenkaas en kappertjes 🍋 (glutenvrij & koemelkvrij)

Een gerechtje geïnspireerd op de Griekse keuken! Op vakantie kregen we een soortgelijke salade en die vond ik echt mega lekker. Het is ook heel simpel te maken. Een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld bij een BBQ maar je kan het ook makkelijk als lunch eten, eventueel voeg je dan nog wat noten toe. 🙌🏻


De combinatie van deze ingrediënten is zo lekker ☀️ Goede olijfolie en citroen worden veel gebruikt in de Griekse keuken, ik hou er van! De courgette verwarm je dus niet, die wordt zachter door de citroen en de olijfolie.

Ingrediënten:

  • 1 bio courgette

  • 1 citroen (niet te groot)

  • Extra vierge olijfolie

  • 1 vleestomaat

  • Verse basilicum en peterselie

  • Kappertjes

  • Zachte geitenkaas (zo’n rondje met randje er omheen uit het versvak)

  • Zeezout en peper











Het recept:

  1. Pers de citroen uit in een kom en voeg hier 3 grote scheuten olijfolie aan toe met wat zeezout en peper.

  2. Maak plakken van de courgette door met een kaasschaaf stukken te schaven.

  3. Meng de plakken courgette met het citroen/olijfolie mengsel en laat dit even staan (minimaal 5 min) maak ondertussen de rest van het gerecht

  4. Snijd de vleestomaat door het midden en lepel het vruchtvlees er uit. Maak dit fijn in een bakje en voeg hier wat zout en peper aan toe naar smaak. Gebruik het overige deel van de tomaat voor een ander gerecht of voeg dit ook toe eventueel.

  5. Neem een diep bord en verdeel de tomaat hier overheen. Schep daarna de courgette repen hier op, peper en zout, kappertjes naar smaak en verkruimel de geitenkaas over het geheel. Maak af met verse basilicum en peterselie.





























bottom of page