top of page

CITROEN RISOTTO MET ZEEKRAAL EN LAMSOOR 🍋

Deze zomerse risotto is echt een toppertje! Ik had al een tijdje geen risotto gemaakt dus het werd weer eens tijd. In combinatie met zeeuwse zeekraal & lamsoor is het echt een feestje.

Ik heb half volkoren arboriorijst gebruikt. Dit is toch net iets voedzamer dan gewone risottorijst omdat volkoren rijst o.a. meer vezels bevat en minder koolhydraten. 🙌🏻 Deze rijst kan je kopen bij de Jumbo. Vezels zorgen voor een goede werking van de darmen en voor een goede ontlasting. Vezels werken als een soort spons waardoor de ontlasting zachter wordt.


Als je geen vis eet kan je de gamba’s ook makkelijk weglaten. Het gerecht is zonder de gamba’s ook al erg lekker. 🤩


Ingrediënten:

  • 250 gram half volkoren arboriorijst

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 100 gram zeekraal

  • 100 gram lamsoor

  • Doperwten

  • Geitenkaasschuifjes

  • Gedroogde peterselie en dille

  • Peper

  • 1 citroen

  • 1 groentenboullionblokje

  • 500 ml water

  • Scheut witte wijn

  • (Optioneel) gamba’s



Het recept:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.

  2. Bak de ui en knoflook in een pan en voeg de rijst hier aan toe. Bak even mee tot het glazig wordt. Voeg peper, dille en peterselie toe.

  3. Voeg een scheut wijn toe en daarna steeds een beetje boullion. Knijp een halve citroen uit in de rijst.

  4. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak deze in een andere pan samen met de garnalen, lamsoor en zeekraal. Voeg hieraan ook nog wat kruiden aan toe.

  5. Als de rijst zacht is en het water opgenomen heeft roer je de geitenkaas hier doorheen. Ik gebruik 3 schuifjes maar je kan er ook meer in doen.

  6. Meng de rijst met de groenten en garnalen en rasp citroenschil over het gerecht. Serveer nog met extra stukjes citroen zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.





bottom of page