top of page

Asperges met zalm, witlofsalade en een zelfgemaakte saus (glutenvrij & lactosevrij)

De zon schijnt en het is weer aspergeseizoen, wat wil een mens nog meer! Asperges zijn een van mijn favoriete groenten. Dit gerecht is helemaal geschikt als gerecht voor Pasen. Ik combineer het samen met zalm, zoete aardappel, een zelfgemaakte saus en witlofsalade!

šŸ˜


Ik ben zelf ook echt fan van witlof salade. Lekker fris en super gezond!


Ingrediƫnten (2 personen):

  • 10 asperges

    • 2 kleine zoete aardappels (of 1 grote)

    • 2 stukjes zalm

    • Gedroogde Italiaanse kruiden of verse kruiden

    • optioneel: 2 biologische eitjes

Voor de saus:

  • 3 eetlepels kokosyoghurt

  • 1,5 eetlepel (vegan) mayonnaise

  • Verse peterselie

  • 1 theelepel grove mosterd

  • 2 theelepels citroensap

  • Peper, zeezout en een mespuntje sambal

  • Optioneel: Hollandse garnaaltjes



Voor de witlofsalade:

  • 3 a 4 stronken witlof

  • 1 appel

  • 1 mandarijn

  • 2 handjes ongezouten noten

  • Een stukje geiten/schapenkaas

  • Dressing van balsamicoazijn en citroen


Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel de zoete aardappels met olijfolie en peper. Maak gaatjes in de aardappels met een vork en pak in met aluminiumfolie. Zet in de oven, ze zijn gaar in ongeveer 25 minuten.

  2. Schil de asperges. Je kookt ze gaar in ongeveer 10 minuten, prik met een vork in de asperge om te zien of ze goed zijn.

  3. Bak de stukjes zalm in een pan samen met gedroogde of verse kruiden.

  4. Meng de ingrediƫnten voor de saus. Wanneer je ook Hollandse garnaaltjes hebt meng je een eetlepel van de saus door de garnaaltjes.

  5. Snijd de witlof, appel en geitenkaas. Meng deze ingrediƫnten met stukjes mandarijn en de dressing.


























Comments


bottom of page