De zon schijnt en het is weer aspergeseizoen, wat wil een mens nog meer! Asperges zijn een van mijn favoriete groenten. Dit gerecht is helemaal geschikt als gerecht voor Pasen. Ik combineer het samen met zalm, zoete aardappel, een zelfgemaakte saus en witlofsalade!
š
Ik ben zelf ook echt fan van witlof salade. Lekker fris en super gezond!
Ingrediƫnten (2 personen):
10 asperges
2 kleine zoete aardappels (of 1 grote)
2 stukjes zalm
Gedroogde Italiaanse kruiden of verse kruiden
optioneel: 2 biologische eitjes
Voor de saus:
3 eetlepels kokosyoghurt
1,5 eetlepel (vegan) mayonnaise
Verse peterselie
1 theelepel grove mosterd
2 theelepels citroensap
Peper, zeezout en een mespuntje sambal
Optioneel: Hollandse garnaaltjes
Voor de witlofsalade:
3 a 4 stronken witlof
1 appel
1 mandarijn
2 handjes ongezouten noten
Een stukje geiten/schapenkaas
Dressing van balsamicoazijn en citroen
Het recept:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel de zoete aardappels met olijfolie en peper. Maak gaatjes in de aardappels met een vork en pak in met aluminiumfolie. Zet in de oven, ze zijn gaar in ongeveer 25 minuten.
Schil de asperges. Je kookt ze gaar in ongeveer 10 minuten, prik met een vork in de asperge om te zien of ze goed zijn.
Bak de stukjes zalm in een pan samen met gedroogde of verse kruiden.
Meng de ingrediƫnten voor de saus. Wanneer je ook Hollandse garnaaltjes hebt meng je een eetlepel van de saus door de garnaaltjes.
Snijd de witlof, appel en geitenkaas. Meng deze ingrediƫnten met stukjes mandarijn en de dressing.
Comments