top of page

Pompoenrisotto met o.a. kurkuma, venkel en garnalen (glutenvrij, koemelkvrij) 🎃

Ben ik weer met een recept! Afgelopen weken bezig geweest met verhuizen en nu helemaal blij in ons nieuwe appartement (met fijne keuken🫶🏻)


Kurkuma is een kruid wat ik echt in bijna al mijn gerechten toevoeg en adviseer aan cliënten. Het is ontstekingsremmend en heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Daarnaast geeft het ook een super lekkere smaak. Dus voeg kurkuma niet alleen in curry’s toe maar bijv. ook eens in deze risotto.


Risotto is voor mij echt comfort-food! Ik eet het niet zo heel vaak maar vind het op zijn tijd erg lekker. Zorg er altijd voor dat je veel groenten toevoegt. Zoals je ziet in mijn recept is de hoeveelheid rijst een stuk minder tegenover de hoeveelheid groenten. ✨


Ingrediënten (3-4 porties):

  • 150 tot 175 gram arboriorijst

  • Ongeveer 500 ml water (evt met groentenboullion, ik maak het zonder groenten bouillon maar met ongeveer een theelepel keltisch zeezout)

  • 1 venkel

  • 1 pak oesterzwammen of shiitake (lust je dit niet? Voeg dan bijvoorbeeld een courgette toe)

  • Een halve flespompoen in blokjes snijden of 300 gram blokjes pompoen uit de vriezer (bio bij AH)

  • Paar schijfjes geitenkaas

  • 185 gram garnalen

  • 40 gram rucola (bio)

  • 7-8 kleine tomaatjes

  • Doperwten

  • 2 eetlepels kurkuma

  • 1 eetlepel za’atar

  • Zwarte peper & Keltisch zeezout naar smaak

  • Gedroogde dille en Italiaanse kruiden naar smaak

  • Evt verse citroen

Het recept:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Snijd de pompoen in blokjes en plaats op een bakplaat met olijfolie, peper, Keltisch zeezout en kurkuma. Zet in de oven voor ongeveer 15-20 min.

  3. Bak in een pan de rijst samen met peper en de gedroogde kruiden. Voeg als de rijst glazig is water toe met Keltisch zeezout. Blijf roeren en voeg steeds kleine beetjes water toe tot de rijst zacht is.

  4. Snijd de tomaatjes in schijfjes en scheur de oesterzwammen in stukjes. Bak in een andere pan de oesterzwammen of shiitake, garnalen en tomaatjes met de kruiden en voeg als deze bijna goed zijn de doperwten toe.

  5. Als de pompoen zacht is kan dit in de pan bij de groenten worden toegevoegd. Voeg ook de rijst toe, geitenkaas en extra kruiden naar smaak!

  6. Maak af met rucola en eventueel citroen.






































bottom of page