top of page

PIZZA MET PESTO TONIJN EN GROENTEN (glutenvrij)

Deze pizzabodem bevat niet de allerbeste ingrediënten, zelf een pizzabodem maken is natuurlijk het beste (ga ik binnenkort weer eens proberen!). Maar er is in een gezond voedingspatroon ook ruimte voor een keer een “iets minder” gezonde keuze. Zo zijn de toppings dan weer voedzaam en combineer ik verschillende groenten. Dit is een kleine pizzabodem (van Bfree) dus ik heb ook niet te veel gegeten. Nadien had ik geen last van mijn buik!


Ik vond de combinatie van deze ingrediënten super lekker maar je kan natuurlijk variëren.


Ingrediënten:

  • Glutenvrije pizzabodem

  • Vegan pesto of zelf gemaakte pesto

  • Rucola

  • Trostomaat

  • Tonijn

  • Rode ui

  • Paprika

  • Oesterzwammen

  • Vegan kaas of geitenkaas

  • Verse basilicum











Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Snijd de groenten in stukjes en de trek de oesterzwammen uit elkaar.

  3. Verdeel de pesto over de pizzabodem en voeg daarna de groenten, tonijn en kaas toe.

  4. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.





















Opmerkingen


bottom of page