top of page

Nieuwe haring-bietensalade (glutenvrij & koemelkvrij)

Het is deze week weer nieuwe haring tijd! Dusss een receptje met haring. Dit is echt een super lekkere combinatie. 😍

Haring bevat veel omega 3, lees hierover mijn post over vetten op mijn profiel. Bietjes zijn echt vitamines/mineralen parels!! Bevatten daarnaast ook krachtige antioxidanten. Zekerrr iets om regelmatig te eten dus.

Ren naar de visboer! Vrijdag visdag toch? 😉


Ingrediënten (2 porties):

  • 2 nieuwe haringen

  • 200 gram bio bieten (evt voorgekookt)

  • 8 kleine zure augurkjes

  • 1 eetlepel rauwe kwark of yoghurt (dat is wel met koemelk)/geitenkwark/lactosevrije kwark

  • Evt een beetje ui

  • Verse bieslook

  • Zeezout/peper

  • 1 appel







Het recept:

  1. Indien je geen voorgekookte bieten hebt: Kook de bieten ong 30 min (prik er in met een vork) en haal de schil van de bieten af. Laat afkoelen voor je de salade maakt.

  2. Snijd de bieten, appel en augurken in kleine stukjes. Snijd de haring in stukjes. Wanneer je ui toevoegt ook de ui snipperen (misschien zit er al een zakje bij de haring van de visboer)

  3. Meng alles in een schaal met een eetlepel kwark, knip de bieslook en maak af met zeezout en peper.
































bottom of page