top of page

Gevulde spaghettipompoen 🍁

  • Foto van schrijver: Aniek Buijsrogge
    Aniek Buijsrogge
  • 30 sep
  • 1 minuten om te lezen

Een super makkelijke en lekkere maaltijd met maar weinig ingrediënten. Spaghettipompoen is een pompoen waar je sliertjes van kan maken. Het lijkt dan dus een beetje op spaghetti. Zeker eens proberen want het is erg lekker!


Bij mij thuis viel het in ieder geval in de smaak. Mijn vriend zei: "het lijkt zo net alsof ik een gezonde kapsalon zit te eten met die sliertjes!" 😂


ree

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 (kleine) spaghettipompoen

  • 200 gram bio kip

  • 200 gram bio spinazie

  • Handje bio tomaatjes

  • 3 schijfjes zachte geitenkaas

  • Kruiden: peper, zeezout, kurkuma en za'atar













Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden

  2. Snijd de pompoen door het midden in de lengte. Haal de pitten er uit. Besprenkel met avocado-olie, kurkuma, peper en zeezout.

  3. Leg de pompoenstukken met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten.

  4. Snijd ondertussen de kip en tomaatjes in stukjes.

  5. Bak de kip in de kruiden die bij de ingrediënten staan. Voeg hier de tomaatjes aan toe en na een paar minuten ook de spinazie.

  6. Haal de pompoen uit de oven en zet de oven naar 200 graden. Laat de pompoen een beetje afkoelen zodat je hem vast kan houden (ik deed dit met een theedoek zodat ik hem al eerder leeg kon maken). Maak met een vork sliertjes van het vruchtvlees. Doe het vruchtvlees in de pan bij de rest. Meng door elkaar en schep dan in de twee lege pompoenstukken.

  7. Verdeel de stukjes geitenkaas over de pompoen.

  8. Zet nog even in de oven terug voor ongeveer 5 minuutjes en dan ben je klaar!





























Opmerkingen


bottom of page