top of page

KERSEN EN CHOCOLADE NICECREAM 🍒🍫 (vegan + glutenvrij)


Het wordt weer lekkerder weer! Tijd voor ijs dus. Ik eet zelf niet heel vaak ijs (al heb ik mijn fases met het vegan chocoladeijs van de Frezzo in Den Bosch) maar ik vind nicecream toch wel heel lekker. Je moet alleen van te voren even bedenken dat je het wil maken omdat de bananen in de vriezer moeten.


Het is in ieder geval héél makkelijk om te maken en je hebt in principe maar 2 ingrediënten nodig als je de extra's weglaat en je één variant maakt.


Het is fijn om de bananen voordat je ze in de vriezer doet in stukjes te snijden. Voor mijn gevoel is dit iets fijner voor je keukenmachine.


Je kan het ijs direct opeten of in de vriezer zetten. Zo wordt het nog een stukje harder.



Ingrediënten (2 bakjes):

  • 2 bevroren bananen

  • 5 - 7 zoete kersen

  • 1 grote eetlepel rauw cacaopoeder

  • Eventueel een scheut amandelmelk

  • Kokosrasp















Het recept:

  1. Doe de kersen en de 1 bevroren banaan in een keukenmachine. Blijf net zo lang mixen totdat het een ijs substantie wordt.

  2. Schep het ijs in een schaaltje.

  3. Maak de keukenmachine schoon en mix de andere banaan met het cacaopoeder. Dit mixt minder makkelijk dus voeg ik een klein beetje amandelmelk toe.

  4. Schep het ijs in een schaaltje.






bottom of page