top of page
Open Site Navigation

GEROOSTERDE KIKKERERWTEN 🤩 (glutenvrij & vegan)

Soms kan het lastig zijn om voedzame en lekkere snacks te verzinnen. Geroosterde kikkererwten is een gezonde snack die je ook kan gebruiken in salades of in soepen. Het is super makkelijk om te maken en je kan het best een tijdje bewaren in een afgesloten potje.

Ingrediënten:

  • 200 gram kikkererwten (droge of uit blik)

  • 1 theelepel kurkuma

  • snuf zwarte peper

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • (eventueel) een snuf chilipoeder

  • Snuf zout

  • Olijfolie













Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog met keukenpapier.

  3. Doe de kikkererwten in een schaal en meng met 3-4 eetlepels olijfolie (zodat het allemaal een beetje bedekt is, ligt aan de hoeveelheid kikkererwten) en de kruiden

  4. Verspreidt over een bakplaat en bak voor ongeveer 30 minuten. Schep ze na 15 minuten even een keertje om. Hou in de gaten dat ze niet zwart worden, mogelijk zijn ze eerder dan 30 minuten klaar.





















30 weergaven
bottom of page