top of page

Boekweitpasta met o.a. ansjovis, tomaat & venkel (glutenvrij & koemelkvrij)

Een lekker pastareceptje! Dit is super smaakvol met de zelfgemaakte saus van ansjovis, tomaten en verse kruiden. Deze ga ik vaker maken!🍅


Ansjovis is een vissoort die vaak een beetje vergeten wordt. Super zonde want juist dit kleine visje bevat heel veel omega 3. Goed dus om regelmatig te eten!


Ingrediënten (2 grote porties):

  • 180 gram boekweitpasta

  • 1 blikje ansjovis in olijfolie

  • 3 middelgrote tomaten

  • 1 grote venkel

  • Een halve courgette

  • Een kleine ui

  • Verse peterselie en bieslook

  • Rucola

  • Kappertjes

  • Pecorino kaas (rauwe schapenkaas)

  • Zwarte peper








Het recept:

  1. Kook de boekweitpasta volgens de verpakking.

  2. Snijd de ui en ansjovis klein. Verlies niet de olie uit het ansjovis blik.

  3. Bak in een pan voor ongeveer 5 min de ansjovis met olie uit het blik en ui.

  4. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze na 5 min toe in de pan.

  5. Snijd een hand peterselie en bieslook en doe dit in de pan. Plaats de deksel er op en laat staan voor ongeveer 10 minuten op laag vuur (af en toe omscheppen)

  6. Snijd ondertussen de venkel en courgette in dunne reepjes.

  7. Voeg dit als de tomaat zachter is geworden toe aan de pan samen met evt extra verse kruiden en zwarte peper. Voeg ook 3 theelepels kappertjes toe. Doe de deksel weer op de pan en laat staan tot de groenten zachter zijn, weer af en toe omscheppen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

  8. Roer de pasta door het geheel en voeg naar smaak peper, evt zeezout, verse kruiden en nog extra kappertjes toe.

  9. Serveer met rucola.


































bottom of page