top of page

Risotto met groene asperges, venkel, courgette en garnalen🥳 (glutenvrij & koemelkvrij)

Ik zorg ervoor dat het grootste gedeelte bestaat uit groenten en voeg minder risottorijst toe. Groenten en de garnalen zijn de basis. Maar dat is juist zeeeeer lekker kan ik je vertellen!! 🙆🏼‍♀️

Dit doe ik omdat risottorijst een hogere glycemische index heeft dan gewone rijst. Dit houdt in dat het sneller wordt omgezet in suikers in je lichaam, waardoor je bloedsuikerspiegel snel stijgt. Door de hoeveelheid rijst te verminderen en de groenten en andere ingrediënten te verhogen verminder je dit effect op de bloedsuikerspiegel. Die hoge pieken en dalen willen we namelijk voorkomen ❌


De asperges kun je ook kopen bij de AH uit de vriezer. Een stuk goedkoper dan bij het versvak en net zo lekker!

Ingrediënten (3-4 porties):

  • 150 gram arboriorijst

  • Ongeveer 500 ml water (evt met groentenboullion, ik maak het zonder groenten bouillon maar met ongeveer een theelepel keltisch zeezout)

  • 1 Venkel

  • 1 courgette

  • 200 gram groene asperges (1 pakje uit de diepvries bij de AH)

  • 1 teen knoflook en evt een ui

  • Scheut droge witte wijn

  • Geitenkaasschijfjes

  • Rucola

  • Een hand kleine tomaatjes

  • 1 citroen

  • Verse peterselie, 3 theelepels gedroogde dille, een snuf paprikapoeder, zwarte peper

Het recept:

  1. Verwarm de oven op 160 graden en besprenkel de tomaatjes met olijfolie en peper. Schuif deze in de oven voor ongeveer 15 minuten.

  2. Snijd de knoflook en wanneer je het toevoegt de ui fijn. Bak dit in een pan voor een minuutje. Voeg de risottorijst toe en bak dit even tot het glazig wordt. Voeg een scheut wijn toe. Knip een handje verse peterselie en meng dit door de risottorijst samen met een snuf paprikapoeder, 2 theelepels gedroogde dille en peper.

  3. Wanneer de wijn is opgenomen voeg je steeds wat water er bij tot de rijst zacht is. Ga ondertussen aan de slag met de groenten.

  4. Snijd de venkel en courgette. Bak dit in een andere pan samen met dezelfde kruiden en alvast het sap van een kwart van de citroen.

  5. Voeg de garnalen en de groene asperges toe aan de groenten en bak tot het klaar is.

  6. Meng de rijst door de groenten en maak af met extra verse peterselie, andere kruiden naar smaak, citroen, tomaatjes uit de oven, geitenkaas en rucola.





























bottom of page