Een gezond tussendoortje en het kan ook als ontbijt! Heel lekker met een beetje jam maar kan ook makkelijk zonder. Als je erg van zoet houdt zou je er nog wat honing of dadels aan toe kunnen voegen. Ik ben persoonlijk niet zo’n zoetekauw dus een beetje agavesiroop vond ik wel voldoende aangezien de bananen ook al zoet zijn.
Ingrediënten:
2,5 eetlepel rauwe cacao
2 eetlepels agavesiroop
200 gram glutenvrije boekweitmeel
Halve theelepel bakpoeder
Halve theelepel baksoda
4 rijpe bananen
90 gram walnoten
60 ml halfvolle of plantaardige melk
60 gram kokosolie
Recept:
Verwarm de oven voor op 190 graden
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Mix de “natte” ingrediënten in een mixer: bananen, amandelmelk, agavesiroop en kokosolie.
Meng de droge ingrediënten: het boekweitmeel, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder.
Vet het cakeblik in met kokosolie
Schep de droge ingrediënten door het beslag en voeg de walnoten toe
Schenk het beslag in het cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Comments