top of page

GLUTENVRIJ & VEGAN BOEKWEIT - BANAANBROOD✨

Een gezond tussendoortje en het kan ook als ontbijt! Heel lekker met een beetje jam maar kan ook makkelijk zonder. Als je erg van zoet houdt zou je er nog wat honing of dadels aan toe kunnen voegen. Ik ben persoonlijk niet zo’n zoetekauw dus een beetje agavesiroop vond ik wel voldoende aangezien de bananen ook al zoet zijn.


Ingrediënten:

  • 2,5 eetlepel rauwe cacao

  • 2 eetlepels agavesiroop

  • 200 gram glutenvrije boekweitmeel

  • Halve theelepel bakpoeder

  • Halve theelepel baksoda

  • 4 rijpe bananen

  • 90 gram walnoten

  • 60 ml halfvolle of plantaardige melk

  • 60 gram kokosolie










Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden

  2. Smelt de kokosolie in een pannetje.

  3. Mix de “natte” ingrediënten in een mixer: bananen, amandelmelk, agavesiroop en kokosolie.

  4. Meng de droge ingrediënten: het boekweitmeel, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder.

  5. Vet het cakeblik in met kokosolie

  6. Schep de droge ingrediënten door het beslag en voeg de walnoten toe

  7. Schenk het beslag in het cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 35 minuten.

bottom of page