Mijn go-to bananenbrood recept! Top om in te vriezen en altijd achter de hand te hebben. Toen ik dit weer had gemaakt besefte ik dat het al weer even geleden was, hoe zonde! Zoān top snack of als onderdeel van je ontbijt. š„³
Dit recept gebruik ik altijd als basis, je hebt geen mixer nodig. Wanneer je wel eieren eet kan je er 2 toevoegen aan dit recept. Dat maakt het nog iets luchtiger.š„
Je kunt dit recept als basis gebruiken en bijvoorbeeld verschillende soorten fruit, noten, kokosrasp, cacaopoeder toevoegen.
Ingrediƫnten:
4 middelgrote rijpe bananen (of 3 grote)
200 gram boekweitmeel OF 150 gram boekweitmeel en 50 gram vegan rijsteiwitpoeder
50 gram havermout
100 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
1 flaxegg (1 eetlepel gebrokenlijnzaad met 3 eetlepels water) of 2 eieren
1 theelepel bakpoeder
60 gram harde kokosolie
1 eetlepel kaneel
Evt: blauwe bessen, appel, peer, noten etc!
Het recept:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Meng het water met het lijnzaad en zet even apart indien je flaxegg toevoegt.
Prak de bananen en voeg de melk, flax egg of eiereen en kokosolie toe. Roer hierna met een garde het boekweitmeel, de havermout en de kaneel door het beslag.
Snijd het fruit wat je er eventueel nog doorheen doet. Ik gebruik appel bij deze.
Roer de appel en het bakpoeder door het beslag.
Vet het cakeblik in en zet in de oven voor ong 40 minuten.
Comments