top of page

LINZENPASTA MET HOMEMADE WALNOTENPESTO ✨

Ik vind het altijd leuk om te variëren met noten in pesto. Deze keer heb ik walnoten gebruikt en het is zeker een favoriet geworden! Met linzenpasta vind ik het altijd erg lekker om te combineren met courgette. Ik maak hier slierten van met een spiraalsnijder zodat het net echt spaghetti is.

Ingrediënten (4/5 porties):

Zelfgemaakte pesto:

  • 100 gram walnoten (even kort bakken in een pan)

  • Alle blaadjes van 1 plant basilicum

  • 2 tenen knoflook

  • 6 tot 8 eetlepels olijfolie

  • Snuf zout en peper

  • Eventueel een beetje geitenkaas








Ingrediënten pasta:

  • Courgette

  • Linzenpasta

  • Garnalen

  • Tomaatjes

  • Puntpaprika

  • Ui

  • Knoflook

Recept:

1. Maak de pesto: bak de walnoten even kort in een pan en mix daarna alle ingredienten in een keukenmachine.

2. Snijd de tomaatjes, ui, puntpaprika en de knoflook. Maak slierten van de courgette door middel van een spiraalsnijder.

3. Kook de pasta volgens de verpakking

4. Bak de ui en de knoflook in een pan en voeg hier de garnalen aan toe

5. Bak in een andere pan de puntpaprika, courgetti en tomaatjes.

6. Giet de pasta af en voeg dit toe aan de pan met de groenten

7. Meng hier de pesto door heen en voeg als laatste de garnalen toe aan het geheel!


bottom of page