top of page

Boekweitpasta met bietensaus, venkel en courgette (glutenvrij & koemelkvrij)

Een super lekker receptje met bieten en een vrolijk kleurtje! De combinatie van de groenten, zalm en bieten is echt mega lekker.💖

De bietensaus is heel makkelijk te maken, al helemaal als je voorgekookte bieten gebruikt. Het liefst zelf koken, zo is het een stuk verser en behoud je meer vitamines en mineralen. Daarnaast is de smaak ook een stuk rijker! 🙌🏻

Ingrediënten 2 personen:

  • 200 gram boekweitpasta

  • Rucola

  • 1 courgette

  • 1 venkel

  • Handje basilicum

  • Peper, za’atar en zeezout

  • 2 stuks zalm

  • Walnoten

  • Halve citroen

  • Eventueel wat extra feta

Ingrediënten bietensaus:

  • 3 bieten (kan voorgekookt maar het liefst zelf koken)

  • 80 gram feta

  • 2 handjes verse basilicum

  • Een halve citroen (evt minder als je niet zo van zuurder houdt)

  • Peper en zeezout naar smaak

Het recept:

  1. Kook de bieten tot ze zacht zijn en je ze met een vork in kan prikken.

  2. Haal het velletje er af en snijd de bieten in stukken.

  3. Meng alle ingrediënten voor de bietensaus in een keukenmachine.

  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Bak de zalm in een pan met za’atar.

  6. Snijd de courgette en venkel in stukjes.

  7. Bak dit in een andere pan en voeg hier de kruiden aan toe. Wanneer dit een paar minuutjes gebakken heeft kan de boekweitpasta toegevoegd worden.

  8. Meng door het geheel de bietensaus in de pan tot alles mooi roze wordt!

  9. Verdeel op borden met de zalm, besprenkel met citroen en versier met walnoten, rucola en eventueel wat feta.






























37 weergaven

Comments


bottom of page