top of page

Ondersteun je lichaam tijdens de menstruatiefase ❤️

Een fase waarbij je vaak merkt dat je meer behoefte hebt om je terug te trekken. Niet altijd mogelijk om toe te passen in je werk/sociale leven maar probeer waar kan je lichaam te ondersteunen en lief voor jezelf te zijn! 💗

Een aantal tips:

  • Houd je voeten en onderrug warm voor een warme baarmoeder. Dit zorgt voor meer rust en minder krampen. Gebruik evt een kruik of warmtemat.

  • Track je cyclus zodat je weet wanneer je meer behoefte hebt aan rust en houd je klachten bij voor inzicht.

  • Stress kan de klachten verergeren. Probeer daarom stress te verminderen door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of een rustige wandeling in de natuur. Maar voornamelijk: iets wat bij jou past en wat jij fijn vindt om te doen.

  • Eet verwarmende voeding

  • Haal diep adem door je neus om je zenuwstelsel te kalmeren en neem evt magnesium of nog fijner een magnesium(voeten)bad tegen de krampen wanneer je hier last van hebt.

  •  De behoefte aan suiker betekent vaak een tekort aan andere voedingsstoffen (eiwitten en gezonde vetten) zorg dus voor uitgebalanceerde maaltijden.

  • Eet voedingsmiddelen rijk aan ijzer en magnesium


Voedingsmiddelen rijk aan ijzer zijn o.a. (biologisch en grasgevoerd) vlees, (wilde) vis, biologische eieren, boerenkool en andere groene bladgroenten. Magnesium o.a. rauwe cacao dus: pure chocolade 85% (hoera!!), noten, zaden, banaan en avocado. ✨


Onthoud dat iedereen anders is en wat voor de een werkt, misschien niet voor de ander geldt. Luister naar je eigen lichaam en ontdek wat voor jou het beste werkt tijdens deze fase van de menstruatiecyclus.


Wanneer je veel klachten ervaart tijdens je menstruatie (en PMS klachten) kan dit een teken zijn van een disbalans in je lichaam. Wil je hier mee aan de slag? Ik help je graag ❤️

Comments


bottom of page