top of page

Een rustige buik tijdens de feestdagen✨


Een periode waar je lekker wilt genieten en niet bezig wilt zijn met buikpijn en ongemak. Helaas is dit wanneer je spijsverteringsproblemen hebt een periode waar je juist meer last kan krijgen van je buik door al het vele en lekkere eten! Om de dagen zoveel mogelijk klachtenvrij door te komen heb ik een paar tips.


1. Wanneer je gestresst bent en je zorgen maakt over het eten is de kans een stuk groter dat je ook klachten gaat krijgen. Dus de aller belangrijkste is natuurlijk: GENIET! ❤️✨


2. Maak zelf wat lekkers en neem dit mee naar je familie/vrienden. Zo weet je precies wat er in het gerecht zit. En help je de host ook gelijk!
3. Wanneer je naar een restaurant gaat: bel van te voren om te overleggen. Geef aan wat je niet goed kan verdragen en bespreek de mogelijkheden. Dit scheelt stress voor jou maar ook in de keuken van het restaurant!


4. Zorg voor voldoende vezels: groenten bij de maaltijden! Dit kunnen ook leuke feestelijke groenten zijn uit de oven bijvoorbeeld voor tijdens een diner. Maak voor bij de borrel ook hapjes met bijvoorbeeld groenten, hummus, olijven en noten. Denk aan wat je toe kan voegen aan je gerechten ipv wat je niet kan verdragen. Er zijn altijd nog heel veel lekkere opties.5. Drink voldoende water tussen de maaltijden door. Begin je dag met twee grote glazen water en zorg dat je goed gehydrateerd blijft!


6. Probeer de hele dag door eten/snaaien te voorkomen en kies voor 3-4 grotere eetmomenten. Zo geef je je spijsvertering tussen het eten door wat rust. En heb je genoeg ruimte voor de lekkere maaltijden en borrelmomenten.

7. Maak een wandeling en zorg voor beweging tussen al het lekkere eten door! Dit is ook super gezellig om samen te doen.


8. Gebruik een enzymencomplex voor grotere maaltijden. Enzymen zijn een soort schaartjes diede voedingstoffen die je binnen krijgt in kleine stukjes knippen om zo te verteren. Deze worden in je lichaam aangemaakt. Wanneer je spijsverteringsklachten hebt kun je deze innemen wanneer je grotere maaltijden eet om je lichaam een handje te helpen.


hopelijk heb je wat aan de tips en heb je een hele leuke decembermaand! Ben je klaar met je buikklachten, energiedips en futloze gevoel? Neem een kijkje op mijn site om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

Comentarios


bottom of page