top of page

PRIKKELBARE

DARMSYNDROOM

Heb jij het prikkelbare darm syndroom?

Wil jij weten waar jouw klachten vandaan komen?

Ben je klaar met het ongemak, je opgeblazen buik en buikpijn?

Dan ben je aan het goede adres!

 

We gaan samen aan de slag om jouw triggers op te sporen en jouw buik weer rust te geven. Met ‘triggers’ bedoel ik de dingen die jouw klachten veroorzaken. Dit kan in voeding zijn, maar ook in stress en leefstijl. Vaak is het een combinatie van verschillende factoren. Het is een puzzel die wij samen gaan oplossen om zo tot de kern van jouw klachten te komen.

Gratis telefonische kennismaking?

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Aniek Buijsrogge, diëtist! Met mijn eigen ervaring met het prikkelbare darm syndroom en andere lichamelijke klachten heb ik een enorme passie gekregen voor voeding en gezondheid. Zelf heb ik er jaren over gedaan om mijn klachten onder controle te krijgen. Door deze ervaring en mijn studies weet ik wat wel en niet werkt en wil ik niets liever dan jou helpen om van je klachten af te komen!

Hoe dan?

We gaan geen restricties opleggen wanneer dit niet noodzakelijk is. Je wilt zoveel mogelijk goede voedingsstoffen binnenkrijgen om je darmen gezond te krijgen. Aan de hand van jouw triggers leer ik jou lekkere, makkelijke recepten die je kan toepassen om jezelf beter te gaan voelen. Je krijgt alle tools die je nodig hebt om je levensstijl aan te passen! Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn gelukkig. Wanneer jij bepaalde voedingsmiddelen (tijdelijk) beter kan laten staan blijft er altijd nog heel veel mogelijk.

Wat voor klachten?

Het prikkelbare darm syndroom gaat gepaard met klachten waar een taboe op ligt en waar je misschien niet zo makkelijk over praat.

 

De klachten kunnen je in het dagelijks leven enorm in de weg zitten.😫 Het is daarom belangrijk om er mee aan de slag te gaan. Je kan door middel van de juiste voeding en levensstijl jezelf een stuk beter voelen!

Wat je misschien niet weet is dat het niet bij buikklachten blijft. Zoals je ziet in de afbeelding links zijn er veel bijkomende klachten. Dit betekent niet dat je deze klachten ook allemaal hebt!

 

De nervus vagus (zenuw) zorgt voor een directe verbinding tussen je darmen en hersenen. Darmen worden niet voor niets ‘de tweede hersenen’ genoemd. Wanneer jouw microbioom niet op orde is kun je hier naast fysieke klachten ook mentale klachten van krijgen en daarnaast heeft stress andersom ook invloed op het microbioom.

Wat gaan we doen?

We beginnen met een uitgebreide intake waarin ik jouw klachten, levensstijl, voedingsgewoontes en natuurlijk jou wil leren kennen! Aan de hand daarvan kunnen we al beginnen met de eerste stappen. Je krijgt een klachtenboekje mee met tips en ruimte om vragen te beantwoorden gericht op waar je klachten vandaan komen. Hierdoor krijgen we inzicht in jouw triggers en kunnen we gericht naar de kern van jouw klachten.

bottom of page