top of page

Mijn ervaring met de kracht van voeding

Bijgewerkt op: 13 okt. 2022

Dat ik een passie heb voor gezonde voeding is denk ik wel duidelijk! Maar hoe is deze dan ontstaan?

Ik heb zo lang ik mij kan herinneren al last van mijn buik. Vroeger had ik hele heftige buikpijnaanvallen en eigenlijk wisten de dokters niet waardoor het kwam. Toen ik 16/17 jaar oud was ben ik terecht gekomen bij een orthomoleculaire arts en daar kwam ik er achter dat ik geen gluten, ei en koemelk kan verdragen. Daarnaast heb ik Prikkelbare darm syndroom (PDS) wat inhoudt dat darmfunctie verstoord is. Er wordt geschat dat 10 tot 15% van de Nederlanders PDS heeft. Veel mensen hebben hier geen idee van. Ik krijg nog steeds regelmatig buikpijn ook al eet ik geen gluten, ei en koemelk meer. In de loop van de jaren ben ik er achter gekomen dat stress een grote invloed heeft en dat het soms ook niet te verklaren valt. Sowieso heb ik zelf ervaren wat emoties kunnen doen met fysieke klachten, hier vertel ik een andere keer graag meer over. Mijn eetpatroon aanpassen heeft in ieder geval een heel groot verschil gemaakt in hoe ik mij voel.


Doordat ik deze voedingsmiddelen niet meer kon eten ben ik heel anders gaan eten en daar werd ik heel creatief van. Steeds meer ging ik mij interesseren in wat voor lekkers ik kon maken met pure producten. Met pure producten bedoel ik voedingsmiddelen die onbewerkt zijn. In glutenvrije producten zijn vaak veel stoffen toegevoegd om het lekker te maken die niet altijd even goed voor je zijn. Ik kies bijvoorbeeld bij pasta voor pasta gemaakt van linzen in plaats van glutenvrije pasta. Persoonlijk merk ik dat mijn lichaam hier veel beter op reageert.

Kookboek van mijn overgrootoma

Mijn liefde voor koken en bakken is dus ontstaan nadat ik erg creatief werd met eten maken.

Ik kwam er laatst wel achter dat het al lang in de familie zit. Laatst was ik bij mijn oma en kwam ik er achter dat mijn overgrootoma kookboeken maakte, ik heb het dus van geen vreemde. Hiernaast een foto van het kookboek van mijn overgrootoma!
In mijn omgeving heb ik gemerkt wat voor invloed voeding kan hebben op mensen hun gezondheid, energielevel en zelfs humeur! Ik zou willen dat iedereen besefte wat voor invloed voeding kan hebben.Comments


bottom of page